De Victoria
Als u nog vragen heeft of wilt reserveren, neem dan gerust contact met ons op via 06-22397399

De Victoria

Stal Schaft beschikt over een Victoria uit 1880, getrokken door twee paarden. De Victoria is een echt zomerrijtuig.
De koets biedt een ruim uitzicht naar alle zijden en biedt prachtig gelegenheid om het mooiste gewaad te laten zien aan alle gasten van een bruiloft en voorbijgangers.
Tegenwoordig is de Victoria vooral geliefd als bruidskoets voor een zomerse trouwerij. Ook praktisch: voor de bruid is de lage instap ideaal.

De Victoria, een stukje geschiedenis

De Victoria dankt zijn naam aan koningin Victoria, die op latere leeftijd een grote voorkeur voor dit rijtuig toonde vanwege de lage instap. In vroeger dagen werd de Victoria met mooi weer gebruikt voor het afleggen van theevisites en voor uitstapjes en promenades. Het rijtuig werd veel gezien in parken, waar de dames graag hun nieuwste toiletten lieten zien.
Sommige waren uitgerust met een afneembare achterbank en bok, zodat mevrouw vanaf de achterzitting kon mennen, terwijl de koetsier dan op de zogenaamde knechtenbank zat. In dat geval heette dit rijtuig de Duc. Wanneer er met één paard gereden werd, reed gewoonlijk de koetsier of de palfrenier, altijd met een gareeltuig. Een bespanning met twee paarden werd gereden met koetsier en palfrenier.
In de meeste gevallen was ook een kinderbankje dat onder de bok kon worden opgeborgen. Onder de bok bevond zich bovendien nog een opgerold leren voetenkleed dat bedoeld was als bescherming tegen plotseling opkomende regenbuien. De Victoria is door de tijd een veel gezien rijtuig geweest dat in vrijwel geen enkele stal ontbrak. Bij Stal Schaft bent u aan het juiste adres voor een trouwdag in stijl.

©Villa Logos 2013

Routebeschrijving

Vul hier uw adres in voor een routebeschrijving naar Stal Schaft in Tienhoven

Address:
City:
State:
Zip:


Onze bedrijfslokatie

Stichtse Vecht

Mobiel: +31 (0) 6 223 973 99

Informatie linken

Impressie foto's