Postkoets
Als u nog vragen heeft of wilt reserveren, neem dan gerust contact met ons op via 06-22397399

Postkoets

De postkoets

Onze postkoets
De postkoets waarover Stal Schaft beschikt is een zeer goed gebouwde replica van een 19e eeuwse postkoets. De koets schitterde jarenlang op het internationaal vermaarde koetsenfestival in het Belgische De Panne.
Het is gebruikelijk dat de passagiers niet in, maar bovenop de koets plaatsnemen voor een majestueus uitzicht. De postkoets is ons meest exclusieve voertuig, prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

 

De postkoets: een stukje geschiedenis
Een postkoets of diligence was bedoeld voor vervoer van post en reizigers over vaste, snelle routes. Postkoetsen reden tussen posthaltes, plaatsen waar de paarden, bemanning en reizigers konden eten, drinken en rusten en waar reizigers konden uit- of instappen, waar lading en paarden gewisseld konden worden.
Het wegennetwerk dat gebruikt werd, bestond vaak uit de oude `heerwegen`, in de Romeinse tijd aangelegd om boodschappers en legers in zo kort mogelijke tijd tot aan de grenzen van het Romeinse Rijk te krijgen.
Sinds 1489 verzorgde de adellijke familie Von Thurn und Taxis in opdracht van keizer Maximiliaan I een netwerk van koeriersdiensten verspreid over Europa.
Voor de komst van de spoorwegen bestond zowel in Europa als in de Verenigde Staten een uitgebreid netwerk van postwegen, die bereden werden met postkoetsdiensten.
In Nederland werden postkoetsdiensten in de 18e en 19e eeuw uitgevoerd door de firma Van Gend & Loos. In de 19e eeuw werd de postkoets geleidelijk verdrongen door de spoorwegen, omdat treinen voor post veel sneller en voor de reizigers veel comfortabeler zijn.

©Villa Logos 2013

Routebeschrijving

Vul hier uw adres in voor een routebeschrijving naar Stal Schaft in Tienhoven

Address:
City:
State:
Zip:


Onze bedrijfslokatie

Stichtse Vecht

Mobiel: +31 (0) 6 223 973 99

Informatie linken

Impressie foto's